Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na severu Moravy zažily honičku, zloděj prchal před policií

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Havířov - Zloděj na severu Moravy nejprve ukradl osobní auto, pak se pokusil vykrást několik prodejen a pak 25 kilometrů ujížděl před policisty. Nakonec se ukázalo, že je to 11x trestaný recidivista, kterého teď nově obvinili z dalších 15 prohřešků.

Havířov takovou honičku dlouho nezažil. Recidivista nejdříve v Třinci ukradl auto, to mu ale nestačilo. dvě hodiny po půlnoci zřejmě potřeboval větší dávku adrenalinu, a tak se pokusil vykrást několik budov. "To se mu však nepodařilo, protože byl vyrušen kolemjdoucí osobou," komentoval případ policejní mluvčí Miroslav Kolátek.

Chuť si chtěl spravit na této čerpací stanici. "Nacouval vozidlem do vstupních dveří prodejny havířovské čerpací stanice," popsal chování recidivisty Kolátek. Ale i odtud odjel s prázdnou. všimla si ho totiž policejní hlídka.

Té ujížděl úzkými cestičkami, kruhové objezdy bral jen v protisměru a dokonce se mu podařilo hlídku napálit. Nechal se předjet, udělal rychlou otočku a ujížděl dál. Zběsilá jízda skončila po 25 kilometrech v ostravské Rudné ulici.

Když ho hlídka dohonila, bylo poznat, že už za sebou několik prohřešků má, ihned si lehl na zem a dal ruce za hlavu. "Před jeho nočním, řáděním mu policejní komisař sdělil obvinění z 15 skutků," uvedl Kolátek. Po noční jízdě mu přibylo dalších 6. Za mřížemi může strávit až 5 let.

Témata:  Policie ČR krádeže

Aktuálně se děje

7. května 2024 10:08

Ústavní soud zrušil podmínku operace pro úřední změnu pohlaví

Operace už nebude potřeba k úřední změně pohlaví, podle Ústavního soudu je taková podmínka v rozporu s lidskou důstojností. Sporné paragrafy přestanou platit v polovině roku 2025. Současný stav označil soud za neudržitelný a upozornil na nečinnost politiků, které vyzval k přijetí nové právní úpravy. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy