Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Znásilněná žena utekla tyranovi oknem, policie hledá svědka

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražští kriminalisté pátrají po muži, který by mohl vnést více světla do případu znásilnění mladé ženy (25), které se odehrálo v bytě v ulici Karolíny Světlé v Praze 1. Do bytu šla žena, která byla opilá, dobrovolně, tam ji ale neznámý muž znásilnil. Ženě se podařilo po znásilnění z bytu utéct oknem do světlíku.

Od 4. června pracují kriminalisté na objasnění případu znásilnění mladé ženy, která byla v době incidentu pod vlivem alkoholu. S pachatelem odešla dobrovolně do bytu v ulici Karolíny Světlé nebo někde v blízkosti této ulice. Tam ji neznámý znásilnil.

I když se mladá žena bránila, proti silnějšímu muži neměla šanci. Po znásilnění muž na chvilku odešel z místnosti, toho znásilněná žena využila a polonahá utekla z bytu přes okno v koupelně vedoucí do světlíku domu. Ze dvora se pak dostala na ulici, kde jí pomohli kolemjdoucí lidé.

"Provedeným prošetřováním se do této doby nepodařilo ustanovit ani konkrétního pachatele a ani byt, kde ke znásilnění došlo. Kriminalisté zjistili, že žena byla naposledy viděna v jednom z barů v Ječné ulici ve společnosti neznámého muže. S tímto mužem by kriminalisté potřebovali mluvit, aby mohli zmapovat poslední chvíle před znásilněním ženy," popsal okolnosti vyšetřování policejní mluvčí Jan Daněk.

Muž, který byl se ženou viděn, je přibližně 190 centimetrů vysoký, má svalnatou sportovní postavu a oholenou hlavu. Podle svědků hovoří slovensky a kouří. Informace o totožnosti muže přijme policie na lince 158 nebo na jakékoli policejní služebně.

Za znásilnění ženy hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt ve vězení.

Témata:  znásilnění krimi (jednorázové) Policie ČR

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy