Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie přiznala chybu při zásahu proti vražedkyni, která ubodala ženu na Smíchově

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražská policie přiznala pochybení při zásahu proti agresivní ženě, která o dva týdny později ubodala zákaznici v nákupním centru na Smíchově.

Věc bude řešit Generální inspekce bezpečnostních sborů, jež posoudí trestnost jednání konkrétních policistů. V tiskovém prohlášení to dnes uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Odbor vnitřní kontroly pražské policie zkoumal incident, který se stal 5. července v kavárně na Újezdu v Praze 1. Třiatřicetiletá žena tam tehdy na toaletách napadla neznámou zákaznici, podle dřívějších informací ji škrtila tričkem. Útočnice poté putovala na psychiatrii v Bohnicích, přičemž lékaři údajně nedostali informaci o tom, co se v kavárně odehrálo. Pacientku zanedlouho propustili.

"Zasahující policisté pochybili tím, že aktuální situaci v kavárně nesprávně vyhodnotili. Tento postup podle všeho zapříčinil další sled předávání zkreslených a neobjektivních informací," konstatovala Zoulová. Závěry kontroly zatím nechce blíže specifikovat právě proto, že případ převezme inspekce.

Někdejší zdravotní sestra a pozdější sanitářka zaútočila v den propuštění z léčebny na Smíchově, přičemž vražednou zbraň - nůž - si opatřila přímo v prodejně s domácími potřebami. Napadená zákaznice svým zraněním na místě podlehla.

Témata:  Policie ČR vražda v Tescu

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy