Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž se chlubil, že jezdí vysokou rychlostí. Vše skončilo obrovskou tragédií

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Horažďovice - Řídil černé BMW, které na silnici u Horažďovic zabilo rodiče čtyř dětí, Lukáš K., který kvůli porušování předpisů a nehodám už o řidičský průkaz přišel, nebo jeho šestadvacetiletá přítelkyně Maruška, původem z Ukrajiny?

Odpověď na tuto otázku se už od posledního červencového dne snaží najít klatovští policisté. Rodiče čtyř dětí se 31. července večer vraceli domů. Na silnici II/188 mezi Defurovými Lažanami a Velkým Borem do jejich vozu narazilo černé BMW - Dvaačtyřicetiletý řidič Peugeotu a jeho o rok starší manželka zemřeli. Dvouletá holčička utrpěla těžké poranění obličeje. Na rodiče doma čekali ještě tři chlapci ve věku 12, 19 a 21 let.

Pár z druhého vozu vyvázl prakticky bez zranění. Policistům tvrdili, že řídila šestadvacetiletá Maruška. To se ale lidem z Horažďovic, kteří aktéry nehody znají, nezdá. Vůz totiž patřil Lukášovi K., který měl jet jako spolujezdec. Jenže ten už za sebou několik vážných nehod má a přišel kvůli tomu o řidičský průkaz.

Deník Blesk teď odhalil šokující důkazy o tom, jak se Lukáš chlubil svými dopravními přestupky a dokonce i nehodami! Na Facebook dal 17. června 2011 fotografii tachometru, zřejmě vozu, který 31. července zabil rodiče čtyř dětí. Na tachometru má 210 km/h a u toho komentář. "Starý pálilo 245, no tož, všechno bude."

Na Facebook si dal fotografie svého rozbitého BMW, které před pěti lety zdemoloval, když mu jednaosmdesátiletý řidič Felicie nedal přednost při odbočování. Dokonce to doplnil odkazem na článek v Klatovském deníku a to i přesto, že při nehodě byl vážně zraněný jeho kamarád, kterého musel do nemocnice přepravit vrtulník.

Místní jsou přesvědčeni, že vůz řídil Lukáš. Podle policie to totiž vypadá, že za nehodu mohla nepřiměřená rychlost. A Maruška, která se k řízení přiznala, se jezdit rychle bála.

"Boural už tolikrát, že to nedokážu ani spočítat, bohužel to jednou muselo dopadnout špatně. Rozbil už tolik aut a vždycky to přežil, tyhle lidi mají prostě štěstí," řekla Blesku Lukášova známá.

"On už má prostě těch průšvihů mraky, těžkých nehoda. Vážná zranění," řekl TV Nova muž, který piráta silnic Lukáše zná. "Měl mít obtisknutý pás, že to řídil on," poukazuje na zranění, které si měl z nehody odnést, tedy obtisk pásu, který odpovídá tomu, kdyby Lukáš seděl na místě řidiče.

Podle informací TV Nova měl být Lukáš v podmínce, kvůli vážné nehodě, při které zranil několik lidí. Po té mu měli policisté také odebrat řidičský průkaz. Svědci se domnívají, že proto přemluvil svou přítelkyni, aby za něj vzala vinu na sebe.

Obec se snaží pozůstalým pomoci. Chystá pro ně transparentní účet, na který bude moci každý přispět. Informace o zřízení transparentního účtu vám přineseme na webu TN.cz nebo ho najdete na stránkách obce Kařez.

Témata:  nehody aut

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy