Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo připravuje monitorovací centrum pro vězně s hlídacím elektronickým zařízením

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Ministerstvo spravedlnosti začalo v přízemí svého sídla v Praze připravovat prostory pro monitorovací centrum, které bude zabezpečovat neustálý dohled nad vězni s hlídacím elektronickým zařízením - takzvanými "náramky".

Dodavatel "náramků" zatím není vybrán, v soutěžním tendru pokračuje šest zájemců. Stále platí, že ministerstvo chce smlouvu s vítězem uzavřít do konce letošního roku. Na dotaz ČTK to dnes sdělil Jakub Říman z tiskového oddělení ministerstva.

"Monitorovací centrum bude zabezpečovat permanentní dohled nad elektronicky monitorovanými osobami v nepřetržitém provozním režimu 24 hodin denně. V případě zjištění, že došlo k porušení stanovených pravidel, budou operátoři centra bezodkladně kontaktovat monitorované osoby a na základě vyhodnocení nastalé situace budou připraveni iniciovat zásah Policie ČR," popsal Říman.

Informace o zabezpečení dohledového centra nechce ministerstvo z bezpečnostních důvodů konkretizovat. Prozatím uvedlo, že v odboru elektronického monitorovacího systému, jehož součástí bude i centrum, bude v době zahájení monitoringu pracovat celkem 17 zaměstnanců.

Témata:  Ministerstvo spravedlnosti ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy