Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

RegioJet napadl u soudu dohodu státu s ČD

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: České dráhy

Brno - RegioJet podal ke Krajskému soudu v Brně žalobu proti dohodě státu s Českými drahami na desetiletý provoz vlakové linky Brno - Břeclav - Olomouc.

Mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold ČTK napsal, že smlouva s Českými drahami z prosince 2015 byla řádně předem notifikována.

Ještě proti předpokládanému uzavření smlouvy podala společnost RegioJet a.s. námitky, kterým ministerstvo dopravy nevyhovělo. "Následně na základě návrhu společnosti RegioJet a.s. postup ministerstva přezkoumával ÚOHS, který návrhu stěžovatele nevyhověl," uvedl Neřold. Ministerstvo podle něj aktuální spor RegioJetu s ÚOHS komentovat nebude.

RegioJet u ÚOHS požadoval přezkoumání postupu ministerstva. Současně chtěl, aby ÚOHS vydal předběžné opatření a zakázal ministerstvu smlouvu uzavřít. To se ale nestalo, námitky firmy zamítl i předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Soukromý dopravce RegioJet v posledních letech rozšiřuje svoje železniční aktivity. Vede také spor s Českými drahami ohledně linky mezi Prahou a Ostravou. RegioJet tvrdí, že státní firma tam zneužila dominantní postavení. ÚOHS v této kauze dosud nerozhodl.

Témata:  regiojet České Dráhy ÚOHS

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy