Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek slovně zaútočil na Ovčáčka. Je to spratek, mluvčí mu kontroval sektou

Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Miroslav Kalousek /TOP 09/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha – V pondělí do Prahy přiletí na státní návštěvu čínský prezident Si Ťin-pching. Jeho příjezd doprovázejí kontroverze, ať už jde o spor o čínské vlajky vyvěšené v Praze nebo plánované protesty poukazující na porušování lidských práv v Číně. A další spor o Si Ťin-pchinga se strhl na Twitteru.

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jičí Ovčáček prostřednictvím Twitteru varoval veřejnost, že ve čtvrtek 24.3. mezi 7 a 8 hodinou ráno bude v zahradách Hradu cvičně odpáleno 21 dělostřeleckých salv.

1/2 UPOZORNĚNÍ PRO VEŘEJNOST! Ve čtvrtek 24.3. mezi 7 a 8 hodinou ráno bude v zahradách Hradu cvičně odpáleno 21 dělostřeleckých salv.

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 23. března 2016

 

Na to poměrně ostře zareagoval šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. „21 salv? To si pamatuji naposledy v r.69 při MS v hokeji, ČSSR-SSSR, 4-3. To byl ten spratek (mluvčí) ještě na houbách..." zareagoval na Ovčáčkova slova poslanec.

Kalouska v tom podpořil také politolog a komentátor Jiří Pehe. „Spratkovo vyšinuté chování naznačuje, že byl nejspíš na lysohlávkách," přisadil si.

Na jejich slova mluvčí zareagoval na Facebooku. „Chtěl bych tímto převelice poděkovat Miroslavu Kalouskovi, který mne nazval spratkem. Od šéfa antizemanovské sekty je to vyznamenání," rýpnul si do někdejšího ministra financí Ovčáček.

„Chtěl bych též poděkovat Jiřímu Pehe z tábora pana premiéra, který se k Miroslavu Kalouskovi radostně přidal," dodal mluvčí hradu.

Témata:  Jiří Ovčáček Miroslav Kalousek Jiří Pehe

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy