Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlachta nastoupil jako vrchní rada Celního úřadu pro Pardubický kraj

Exředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.
Exředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta dnes nastoupil jako vrchní rada Celního úřadu pro Pardubický kraj, od září bude náměstkem generálního ředitele celní správy pro oblast pátrání.

Šlachta skončil na konci června od policie, protože nesouhlasil s reorganizací, při níž se ÚOOZ sloučil s protikorupční policií do Národní centrály proti organizovanému zločinu. Dobu od odchodu od policie většinou strávil tím, že se připravoval na jednání sněmovní vyšetřovací komise k reorganizaci policie, řekl dnes Šlachta novinářům.

"Teď jsme s panem ředitelem dělali základní agendu, kterou jsme pro přijetí potřebovali. Zabývat se budu seznamováním s celním úřadem a s agendou související s celní správou," uvedl Šlachta. V Pardubicích si chce najít ubytování.

Podle ředitele Celního úřadu pro Pardubický kraj Jiřího Pražáka se bude Šlachta muset seznámit se všemi agendami úřadu. Navštíví i další místa v regionu a útvary pátrání.

"Místo prvního zástupce celního úřadu bylo neobsazené. Logicky se nabízela varianta, když pan Šlachta požádal o opětovné přijetí do služebního poměru a generální ředitel této žádosti vyhověl, že došlo k jeho ustanovení na volné místo mého zástupce zde v Pardubicích," uvedl Pražák.

 

Témata:  Robert Šlachta celníci Pardubický kraj

Aktuálně se děje

16. května 2024 16:53

Pellegrini navštívil Fica v nemocnici. Jeho stav je prý vážný

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy