Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malého chlapce (†5) těžce pokousal pes, zraněním podlehl

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Lužec nad Cidlinou - Město postihla v neděli ohromná tragédie, malého chlapce (5) napadl pes, který mu způsobil vážná zranění. I přes ohromnou snahu záchranářů se malého chlapce nepodařilo zachránit.

Proč k útoku psa došlo, o jakou šlo rasu a kdo je majitelem nyní zjišťují policisté, vyšetřování je ale v úplných počátcích. "Chlapec utrpěl závažná zranění, kterým podlehl," přiblížil pro Hradecký deník policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Další informace o případu nemůže policie vzhledem k vyšetřování poskytnout, zatím není jasné, zda šlo o psa z rodiny nebo zda patřil někomu dalšímu.

I když občas k napadení psem dojde, většinou při útoku nezpůsobí smrtelná zranění, jako tomu bylo v tomto případě. K podobnému případu došlo v prosinci 2012, kdy rodinný pes napadl malé dítě. To na místě zemřelo.V Radonicích na Lounsku v prosinci 2011 roztrhala smečka 25 rotvajlerů šedesátiletou matku své chovatelky. Podle informací tisku byli psi chování v nevyhovujících podmínkách a jejich majitelka byla odsouzena za týrání zvířat k podmíněnému trestu.

Témata:  psi napadení zvířaty

Aktuálně se děje

20. května 2024 21:54

Litva: Ukrajina by měla mít více svobody při útocích na cíle v Rusku

Západní spojenci Ukrajiny by měli zrušit omezení na použití zbraní dodaných na Ukrajinu a dopřát Kyjevu více svobody při útocích na cíle v Rusku. V pondělí to během rozhovoru prohlásil litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy