Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Známý sexuolog Weiss se po tragické nehodě údajně zhroutil

Petr Weiss
Petr Weiss
Foto: Reprofoto YouTube

Pelhřimov - Tragická nehoda na Pelhřimovsku změnila během vteřiny život rodině Šimpachových i sexuologovi Petru Weissovi. Zatímco pozůstalí stále čekají na jeho reakci a mají pro něj i vzkaz, on se podle informací televize Prima zhroutil.

Slova se mu hledají jen těžko, při nehodě přišel o sestru i otce. Jeho matka stále ještě leží v nemocnici.

„Je pod silnými léky, aby skutečně ta rekonvalescence proběhla zdárně, takže ty city ještě pořádně nemohly jít ven," řekl televizi Prima Jakub Šimpach, pozůstalý rodiny.

Osudný okamžik, kdy se ve zrádném lesním úseku vybourala jeho rodina, byl Jakub Šimpach zrovna v Praze. Až později se dozvěděl, kdo jeho nejbližší smetl ze silnice.

„Kdyby to byl támhle Pepa z druhé vesnice, nebo prostě prezident, tak furt je to prostě můj táta, moje ségra a jako kdo mi je vzal, tak to jméno nehraje roli," řekl televizi Prima Jakub Šimpach, pozůstalý rodiny.

Vyšetřování teď potrvá týdny, možná i měsíce.

„My jsme si vyžádali znalecké posudky z odvětví dopravy, obě dvě vozidla jsme zajistili a podrobí se bližšímu znaleckému zkoumání," řekl televizi Prima David Linhart, mluvčí Policie ČR, Pelhřimov.

Petra Weisse jsme dnes v jeho ordinaci nezastihli, podle kolegů je totiž v pracovní neschopnosti. Sám prý celou událost nese velmi těžce, nakonec se ho televizi Prima podařilo najít doma.

„Nezlobte se, prosím, já nejsem teď ve stavu, kdy se mohu vyjádřit," řekl televizi Prima Petr Weiss.

Jak dnes televize Prima zjistila, nekomunikuje ani s pozůstalými, i přesto, že právě oni teď nejvíc čekají, jak se Petr Weiss zachová.

„Je to velice studovaný člověk, teď jenom já spíš apeluju na jeho chlapství, aby se prostě k tomu postavil a nezačal se schovávat," řekl televizi Prima Jakub Šimpach, pozůstalý rodiny.

Na místě tragické srážky jen dál přibývají svíčky. Kolegové silničáři tu vyvěsili vestu. Na mrtvého kamaráda stále vzpomínají a plánují uctít jeho památku minutou ticha.

Témata:  nehody aut Petr Weiss

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy