reklama

„Dne 2. dubna 2016 odešel po krátké náhlé nemoci skvělý člověk, clown, herec, dramaturg, režisér, scénárista, vysokoškolský pedagog a představitel české pantomimické školy Boris Hybner," uvádí se v oficiálním oznámení.

Boris Hybner nebyl jen úžasný herec a mim, ale také úspešný režisér, scénárista a vysokoškolský pedagog a představitel české pantomimické školy. Pedagogicky působil na pražské HAMU, od května 2008 působil jako profesor pro obor taneční umění - nonverbální a komediální divadlo.

Otec známé divadelní herečky Vandy Hybnerové v roce 1964 začal působit v souboru Ladislava Fialky, během jeho života založil několik pantomimických souborů, jako byly Gag nebo nebo Pantomima Alfréda Jarryho.

I ve filmové kariéře slavil úspěchy, i když většinou v menších rolích Jmenujme například snímky Panelstory aneb jak se rodí sídliště Věry Chytilové, Jára Cimrman ležící, spící či Rozpuštěný a vypuštěný Ladislava Smoljaka, komedii Rafťáci Karla Janáka a v neposlední řadě v Hřebejkových filmech Pelíšky, Pupendo a U mě dobrý.