reklama

"Já jsem začal dělat vyhazovače v Discolandu Sylvie, tam jsem se postupně seznámil s těmi lidmi, se kterými jsme se dali postupně dohromady, a dělali jsme, co jsme dělali. Byl jsem vyhazovač, kluk, který sportoval a snažil se nějak přijít k penězům," vzpomíná v Českém rozhlase Berdych.

Skupina tehdy spolupracovala s policisty, kteří jí zadávali práci a pak únosy, které spáchala, vyšetřovali. Berdych dnes tvrdí, že se k policistům dostali přes jednoho z obviněných, a ti jim platili 30 procent z každé akce, kterou provedli.

"Člověk vždycky pochybuje, vždycky se bojí, že ho můžou chytit, že dělá něco, co se nemá, ale člověk to potlačí," prozradil Berdych. 

Prozradil také, proč se před lety přiznal? "Sportuju a vím, že když prohraju, tak je konec a hotovo. Nemá cenu nějakým způsobem mlžit, když už je to jasné. Je lepší říct, jak to bylo, ať je to za vámi. Nějak funguje ta zpověď, že ze sebe dostanete to, co v sobě roky dusíte – žijete takový dvojí život. Obdivuju lidi, kteří to dělají celý život a vydrží to," řekl Rozhlasu.

Do vězení se dostal nejen on, ale i jeho nekdejší komplicové. "Není to jednoduché. Někteří byli moji přátelé dlouho, vím, že mi to neodpustili doteď. To jsou věci, které vás trápí – jak to, co jste dělal, když si na to občas vzpomenete, tak to, že jste ty lidi zradil," dodal.

Podle svých slov dnes pracuje u jedné stavební firmy a bere minimální peníze, má ale ženu, která vydělává víc, a pomáhá mu prý rodina.