Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Karel Gott promluvil o uprchlících. Kdo může za tuto krizi?

Karel Gott svou kariéru odstartoval už v roce 1958, kdy zvítězil v soutěži amatérských zpěváků. Blíží se rok 2013 a Gott stále vyprodává sportovní haly. Co dodat?
Karel Gott svou kariéru odstartoval už v roce 1958, kdy zvítězil v soutěži amatérských zpěváků. Blíží se rok 2013 a Gott stále vyprodává sportovní haly. Co dodat?
Foto: Česká televize

Praha - Zpěvák a ikona českého showbyznysu Karel Gott se domnívá, že uprchlická krize má za cíl oslabit Evropu. Věci jsou ale podle něj vždy jinak, než jak vypadají.

"Ten pramen strašáků, které na nás vypouštějí média, přece někde je a má nějaký cíl. Teď jsou to zrovna ti uprchlíci za branami. Ale o to tolik nejde, co to je zrovna teď. Mluvím spíš o celém tom pravěkém způsobu, jak udržovat lidi v poslušnosti - nahánět jim strach," myslí si Gott.

"Ostatně podívejte, jak se takové věci pravidelně opakují. Byli tu sebevražední útočníci v Paříži. Pak velká aféra s uprchlíky v Kolíně nad Rýnem a v dalších městech, kde obtěžovali ženy. A sotva to trochu utichlo, hned se objeví další útok. Nečekaně, přímo v centru evropského dění - v Bruselu," řekl Gott časopisu Týden s tím, že uprchlická krize se dává za vinu náboženství, ale to s tím nemá co dělat.

"Mám tu o islámu takovou obrovskou bichli. Díval jsem se do ní, hledal, ale nepíše se tam nic o tom, že by byl agresivní a chtěl ovládnout svět. Ani slovo. Mnohem důraznější se mi v tomto ohledu zdá dlouhodobě spíš křesťanský postup. Vidím totiž toho pána, který s křížem nad hlavou pochodoval americkým kontinentem před šikem bojovníků a žehnal násilí na domorodcích. Misionář se takovým říkalo," tvrdí známý zpěvák.

Podle něj stojí za problémy s migranty snaha oslabit Evropu. "Pokus dostat sem diverzanty je jen moderní způsob války. Dělají to důmyslně, strkají před kamery novinářů děti. Viděli jste to také, ne? Nepřemýšlíte o tom? Podívejte, jak se ty děti prosebně dívají... A nepomozte jim... Ale za nimi jsou k zahlédnutí mladíci s mobilními telefony, kteří kalkulují, posílají si zprávy a tvrdí, že jdou za příbuznými do Evropy," uvedl a dodal, žemigranti jsou oblečení jako málokdo v Praze.

"Mají moderní sportovní ohozy a síla a energie z nich jen čiší. Tak těm máme pomáhat? Od pohledu je na nich vidět, že jim nejde o ty děti, že jsou to téměř profesionální zneklidňovači. Ten, kdo je posílá, ví dobře, proč to dělá," myslí si zpěvák.

Tušení, kdo za tím stojí, podle svých slov má. "Ale bojím se to vyslovit. Je to nebezpečné. Je to velmi tenký led," uvedl. Prozradil ale, že Americe vždy šlo o to udržet Evropu ve strachu, nenechat ji moc ekonomicky narůst. To se prý daří.

Témata:  Karel Gott uprchlíci

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.