Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koncern Bosch plánuje rozšířit závod v Českých Budějovicích

české budějovice
české budějovice
Foto: Pixabay

České Budějovice - Podle informací Mladé fronty Dnes zvažuje německý koncern Robert Bosch investici zhruba 2,2 miliardy korun do rozšíření svého závodu v Českých Budějovicích. Ten dodává komponenty pro benzinové a naftové motory.

Vzniknout by mohlo technologické centrum za asi 900 milionů korun a 1,29 miliardy by šlo do zvětšení továrny. Práci by našlo 625 lidí. 505 nových pracovních míst by mělo vzniknout ve výrobním závodě a 120 ve vývojovém centru.

Z dokumentů zveřejněných ministerstvem průmyslu a obchodu vyplývá, že Bosch žádá investiční pobídku ve výši 12,5 procenta celkové hodnoty investice, tedy 274 milionů korun. Společnost plány nekomentuje, protože o nich není rozhodnuto.

Robert Bosch je největší strojírenskou firmou na jihu Čech. Loni zvýšila obrat meziročně o 23 procent na dosud nejvyšší hodnotu 18,3 miliardy korun. Zisk firma nezveřejňuje. Společnost vznikla v roce 1992 jako společný podnik Robert Bosch GmbH Stuttgart a Motor Jikov a.s. České Budějovice. Od roku 1995 je stoprocentní dceřinou společností německého koncernu.

Témata:  Robert Bosch České Budějovice investice

Související

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy