Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Peníze na krajské silnice se najdou, koalice se určitě shodne, slibuje Faltýnek

Jaroslav Faltýnek /ANO/
Jaroslav Faltýnek /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hostem dnešní Partie na TV Prima byl Jaroslav Faltýnek, místopředseda ANO. Vládní koalice se podle jeho slov určitě dohodne na zajištění peněz ze státního rozpočtu pro kraje na údržbu silnic druhé a třetí třídy.

V minulých týdnech se rozhořel spor, když ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) řekl, že příspěvek jeho resortu krajům na silnice nižších tříd bude v příštím roce nulový. Asociace krajů ho kvůli tomu vyzvala k demisi.

"Určitě se dohodneme v rámci koalice, abychom hospodařili tak, aby ty peníze pro ty kraje zůstaly," řekl Faltýnek. Uvedl, že za letošní a loňský rok dala vláda krajům celkem 7,4 miliardy korun na jejich silnice.

"Já jsem rád, že ANO změnilo názor," reagoval na Primě na Faltýnkova slova premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Dřívější Ťokova odmítavá slova ho prý vyděsila. Dokonce Ťoka vyzval v otevřeném dopise, aby peníze pro kraje v příštích letech zajistil.

Předseda vlády dnes v televizi Prima řekl, že kraje mají připravené projekty a jsou schopné opravy zahájit. Faltýnek uvedl, že ho mrzelo, když premiér vyzýval veřejně ministra Ťoka, aby peníze uvolnil, když oba spolu zasedají každý týden na jednání vlády.

Šéf opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek v debatě prohlásil, že vláda na investice v příštím roce vyčlenila méně peněz než bývalý kabinet, v němž byl ministrem financí.

Témata:  Jaroslav Faltýnek silnice Ministerstvo dopravy České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy