Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražská ČSSD podpořila v druhém kole kandidátku do senátu ANO Válkovou

Helena Válková
Helena Válková
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vedení pražské sociální demokracie podpořilo před druhým kolem senátních voleb v Praze 11 kandidátku ANO Helenu Válkovou, informoval dnes ČTK mluvčí krajského výkonného výboru Lukáš Henzl. Druhé kolo voleb do třetiny Senátu se koná 14. a 15. října.

Bývalá ministryně spravedlnosti se o křeslo v horní komoře Parlamentu utká s místním zastupitelem Ladislavem Kosem z Hnutí pro Prahu 11, kterého podporují zelení, piráti i lidovci.

Zástupkyně ČSSD Miroslava Skovajsová skončila v prvním kole třetí se ziskem 15 procent hlasů. Válková obdržela přes 19 procent hlasů a Kos víc než 16 procent.

Sociální demokracie v hlavním městě bude mít v senátním finále filozofa Václava Bělohradského, kterého čeká v Praze 6 duel s ředitelem gymnázia Jiřím Růžičkou (za TOP 09).

Témata:  Helena Válková Volby 2016 Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy