Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komárek se rozjel: Už 14 let nemáme premiéra, jen nějaké týpky, kreatury a mimoně

Martin Komárek
Martin Komárek
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Premiér Bohuslav Sobotka je terčem kritiky nejen části poslanců z vlastní strany, ale i opozice či Hradu. Naposledy se do něj pustil politik z řad koaličního partnera hnutí ANO a někdejší novinář Martin Komárek.

„Kdybych byl ještě komentátorem, napsal bych tohle: Nevím, jestli je to rekord. Možná ano. Naše země neměla už čtrnáct let premiéra. Ne, nechytejte mě za slovo, měla týpky, kteří předsedali vládě, ať už dosazení stranami či prezidentem. Posledním opravdovým premiérem ale byl Miloš Zeman," spustil poslanec na svém faceboookovém profilu.

Lidé podle něj mohou mít jiný názor, svá slova proto dál rozvádí. „Můžeme s ním divě nesouhlasit, můžeme oprávněně považovat opoziční smlouvu za podvod století, ale premiér to byl. I Klaus byl premiér, byť toho zvoral víc, než by snesla i země větší a méně zjizvená," připouští Komárek.

Další šéfové vlády už podle něj prostě premiérové nebyli. „Ti po nich už jen předsedali vládě, a kdyby měli trochu rozumu a sebereflexe, premiérská perka by si v životě nezavázali. Úřednické předsedy vynechám a pojednám jen ty zvolené. Pohled na to panoptikum nebude vábný: Mimoň Špidla nebyl zlý a nekradl, což je tak všechno a nakonec to dotáhl až na švýcarské strašidlo. Po něm přišly horší premiérské karikatury. Stanislav Gross, kéž mu Bůh odpustí. Kdybych mohl, jméno Paroubek bych v zájmu cti České republiky zamlčel," nebere si servítky.

Ani ODS si podle něj nevedla lépe. „Hlučný Topolánek si koupil křeslo podvodem. Jeho vláda, to bylo skomírání za řevu. Po něm přišel Nečas: slabošský lhář, který si hrál na hodného a zásadového kluka.No a teď máme Sobotku..." posteskl si Komárek.

Témata:  Bohuslav Sobotka Martin Komárek

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy