Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokud Šlachta uspěje ve výběrovém řízení, stane se náměstkem celníků už v listopadu

Robert Šlachta
Robert Šlachta
Foto: Reprofoto ČT

Praha- Pokud bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta uspěje ve výběrovém řízení, stane se v listopadu náměstkem generálního ředitele Celní správy pro oblast pátrání.

Na dotaz ČTK to dnes sdělila mluvčí celníků Hana Prudičová. Zopakovala, že Šlachta byl jediným uchazečem o tuto funkci.

Šlachta má podle Prudičové za sebou pohovor před výběrovou komisí, uskutečnil se ve čtvrtek. "O výsledu výběrového řízení rozhodne generální ředitel na základě závěrů výběrové komise. Výsledek bude znám s největší pravděpodobností příští týden. Pokud bude výsledek kladný, bude pan Šlachta ustanoven do funkce k 1. listopadu," uvedla mluvčí.

Šlachta nastoupil k Celní správě 22. srpna jako vrchní rada Celního úřadu pro Pardubický kraj. Skončil na konci června od policie, protože nesouhlasil s reorganizací, při níž se ÚOOZ sloučil s protikorupční policií do Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Témata:  Robert Šlachta celníci

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy