Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kaiser bije na poplach: Uprchlíkům nesmíme ustupovat

Oldřich Kaiser
Oldřich Kaiser
Foto: Korzo

Praha - Migrační krize, která už několik měsíců doléhá na Evropu, trápí nejen politiky. Stále více znepokojení vyjadřují i známé osobnosti, mezi nimiž není výjimkou ani herec Oldřich Kaiser. Pro EuroZprávy.cz sdělil, jaký má na uprchlickou krizi názor.

Kaiser popísá, že by se řadil mezi takzvané sluníčkáře, kteří uprchlíky ze zemí Blízkého východu a z Afriky v Evropě vítají. "Vnímám to jako velikou hrozbu," přiznal ustaraně.

Nutno dodat, že ve svém názoru není osamocen. Například jeho herecký kolega Jiří Krampol má vztek nejen na migranty, ale právě i na sluníčkáře. "Přijedou čtyři krásné autobusy, v nich utečenci udělají bordel, ale nechutný. To bylo opravdu odporný, co v té televizi ukazovali. Co z toho autobusu udělali, to ani nemůžu říkat. To se stydím říkat. Vylezou z toho ven, někde se ubytují. Tam udělají druhý bordel a čekají, až pojedou do Německa. Teď přijde banda těch blbů sluníčkářů, kteří jdou a uklízí po nich ty autobusy," řekl Krampol serveru EuroZprávy.cz.

Podle Krampola by se lidem mělo pomoci, ale ne tímto způsobem. "Co to je? Já přijdu někam na návštěvu a budu se tam chovat jak dobytek? Udělám bordel, odejdu a nechám to tak? A ještě to pomluvím a budu dělat nějaká vulgární gesta, A všichni furt chodí po špičkách, aby se někdo neurazil. To já jsem uražený za to, že teta jde do nemocnice, musí si přinést hajzlpapír z domova. A že mi pošlou 40 korun k důchodu. Takhle hnusně se žádný režim ke starým, nemocným a postiženým lidem nechoval. Je to odporné a neříkám to jenom já, říká to spousta lidí," dodal herec a moderátor.

Režisér Zdeněk Troška je pro změnu přesvědčen, že jsme svědky detailně propracovaného plánu, jak si podmanit svět. "Vším k většímu, největšímu obohacení! Bezohlednost kapitálu, pohrdání lidmi a vším, čeho lidská rasa dosáhla, všechno směnit za dolar! Ano, dolar, mamon! To je jediná kultura, jediný Bůh! Srazit protivníka na kolena, rozvrátit jakoukoliv jednotu na světě, ale hlavně v Evropě, nastolit chaos, agresi, svou jedinou nadvládou pak rozhodovat o bytí a nebytí všech," uvedl pro EuroZprávy.cz režisér.

Podle něj je součástí plánu vedle rozbití dobře fungujících států i rozvrácení evropské prosperity a skoro tři čtvrtě století trvajícího klidu a míru přesunem milionů muslimů do Evropy. "Víme, že v těchto zemích jsou lidé sdělovacími prostředky přímo nabádáni k tomu, aby šli do Evropy, hlavně Německa, Švédska a Anglie, kde na ně čeká příjemný, bezpracný život s vysokými životními dávkami. Prostě ráj na zemi zaživa," dodal.

Je mu také jasné, proč migranti nechtějí žít na venkově a v malých městech a žádají přijetí do velkých měst. "Tam pak jejich mnohočetná komunita bude ze zákona pobírat milionové podpory; čím větší bude, tím víc peněz jim bude přiděleno. A stane se, že ve volbách snadno získá nejvíc hlasů. A bude rozhodovat, nastolí své zákony a práva, svůj způsob života," tvrdí pro EuroZprávy.cz Troška.

Kaiser se ale na celou krizi podíval ze širšího spektra a tvrdí, že se v ní nabízí paralela s rokem 1938 a 1939. "Ona tu prostě je. Tehdy taky všichni ustupovali a jak to dopadlo. Evropa teď taky ustupuje. Myslím, že to je něco podobného a řekl bych, že je tady zaděláno. A řešení, nacházíme se v situaci deset minut po dvanácté," uvedl pro EuroZprávy.cz.

Témata:  Oldřich Kaiser Jiří Krampol uprchlíci

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy