Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlachta bude náměstkem v Celní správě

Robert Šlachta
Robert Šlachta
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta se od listopadu stane náměstkem generálního ředitele Celní správy pro oblast pátrání. Na dotaz ČTK to dnes sdělila mluvčí celníků Martina Kaňková.

Šlachta uspěl ve výběrovém řízení, podle dřívějšího vyjádření Celní správy byl jediným uchazečem o funkci.

Šlachta nastoupil k Celní správě 22. srpna jako vrchní rada Celního úřadu pro Pardubický kraj. Nabídku práce u celníků dostal na počátku srpna od náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, podle které se spolupráce se zkušeným policistou nabízí kvůli rozšíření kompetencí Celní správy ČR při prošetřování trestných činů.

Nástup Šlachty k celníkům kritizovaly například odbory bezpečnostních sborů. Podle dřívějšího vyjádření předsedy Unie bezpečnostních sborů Zdeňka Drexlera se měla na místo v celní správě konat celkem čtyři výběrová řízení nejprve v celní správě, pak v ostatních sborech.

Podle ministerstva financí, pod které Celní správa spadá, byl ovšem Šlachtův nástup podle zákona. MF upozornilo na to, že výběrové řízení na pozici náměstka bylo vypsáno od prosince 2015 a informace o něm byla v Informačním systému ministerstva vnitra k obsazování volných služebních míst.odnoty.

Témata:  Robert Šlachta celníci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy