Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nadávky a vyhrožování smrtí: Hůlka poprvé promluvil o svém vyznamenání

Daniel Hůlka
Daniel Hůlka
Foto: Korzo

Praha - Český zpěvák obdržel v den státního svátku pátek 28. října vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana. Nyní, poprvé od této slavnostní události, otevřeně promluvil, a přiznal, že mu bylo vyhrožováno smrtí.

"V pátek jsem z rukou pana prezidenta Miloše Zemana přijal státní vyznamenání. Je to pro mě čest a moc si tohoto ocenění vážím. Pana prezidenta dlouhodobě podporuji, stojím za ním a věřím mu," napsal zpěvák v prohlášení.

Ke kauze Brady se podle svých slov nechce a nebude vyjadřovat. "Myslím si, že je vykonstruovaná a panu ministrovi Hermannovi nevěřím, Je to však pouze můj osobní názor, který nikomu nevnucuji," dodal.

Popřel také zprávy o tom, že by vyznamenání po skončení hradní ceremonie ztratil. "Není to pravda, stalo se pouze to, že když jsem odcházel z Hradu, ukládal jsem vyznamenání do pouzdra a přitom mi upadlo. Jeden z přítomných redaktorů jej zvedl a podal mi ho," vysvětlil zpěvák.

Popírá také, že by se schoval před světem. "O víkendu jsem byl doma a oslavoval jsem ocenění se svými přáteli," uvedl s tím, že nemá ke schovávání naprosto žádný důvod.

"Je mi upřímně líto, kolik povyku a negativity se kolem letošního udílení státních vyznamenání strhlo. Chtěl bych tímto poděkovat všem lidem, kteří mě v minulém týdnu podpořili. Děkuji také za všechna milá blahopřání, kterých si velmi vážím. Někteří lidé mě v této souvislosti odsoudili a napsali o mně často velmi vulgární až hnusné věci, bylo mi dokonce vyhrožováno smrtí," přiznal Hůlka.

Podle svých slov se ale nezlobí a těmto lidem odpouští, zřejmě k tomu podle něj měli nějaký důvod. "V demokratické společnosti má každý právo na svůj vlastní názor. Jen to nemuselo být tak zlé až nenávistné a sprosté. Velmi si vážím těch, kteří mi na rovinu sdělili, že s mojí podporou pana prezidenta nebo s převzetím státního vyznamenání nesouhlasí, ale přesto nemají důvod mě kvůli tomu odsoudit nebo dokonce nenávidět. To je podle mě demokracie," dodal.

Témata:  Daniel Hůlka 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu státní vyznamenání

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy