Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kraus znovu probudil kauzu kolem svého pořadu a pěkně si rýpnul do Zaorálka

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Minulý týden vyvolal pořádný poprask krok televize Prima, která v řádném termínu neodvysílala Show Jana Krause. Po divokých reakcích a tlaku ze strany médií i občanů, nakonec byl pořad zařazen o den později. Právě tomuto zádrhelu se Kraus ještě jednou vrátil.

„Asi jste zaznamenali, že minulý týden si Prima prožila svůj vnitřní zápas s tímhle pořadem, ale nakonec to dobře dopadlo, protože to odvysílala. Bylo to zřejmě vyvoláno obrovským zájmem médií. Ale ten zájem médií bych nepřisuzoval pořadu jako takovému, ale jakémusi instinktu médií, že šlo o něco důležitého z hlediska principů. Což si myslím, že tak je," přiznal Kraus.

„A pokud jde o Primu, přiznejme si – nakonec to odvysílala, což se mi zdá dobrý, protože nemůžeme přehlídnout, že ostatní televizní stanice takové problémy nemají, protože nemají žádné podobné pořady. Taky si přiznejme, že televize Barrandov má čínské majitele, tam bych to už vůbec nečekal. Naopak, tam mají úplně speciální pořady. A myslím, si, že pokud tam bude talk show, asi nebude v češtině," rápnul si moderátor za smíchu publika.

Poté zastavil také u úterní schůzky na Pražském hradě. „Na druhou stranu mě zaujalo, že se sešlo našich slavnejch pět nebo kolik ústavních činitelů, co udělali tu slavnou pročínskou výzvu a sami sebe ubezpečili, že udělali dobře. Možná se tak budou scházet každý týden a říkat nám, že udělali dobře," nebral si servítky Kraus.

Pročínské prohlášení mu prý připomnělo jiný slavný text. „Já si vzpomínám na slavný dopis pěti, nebo jak se to jmenovalo. To byli ti, co nám sem pozvali Rusy na bratrskou pomoc. Pak je teda vyšetřovali, nakonec ale byli osvobozeni – většinou z důvodu úmrtí. No, a výrok ministra zahraničních věcí, že setkání s dalajlámou by se vlastně dalo přirovnat k tomu, jako by se někdo kdysi před válkou sešel s Konrádem Henleinem, mi přijde na ministra zahraničí výborná diskvalifikační ukázka toho, že by ve své funkci neměl zůstat," vzkázal na závěr Lubomíru Zaorálkovi.

Témata:  Jan Kraus Lubomír Zaorálek

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy