Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka zahájí bilanční schůzky v pondělí

Dan Ťok, ministr dopravy a Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Dan Ťok, ministr dopravy a Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pondělí zahájí bilanční schůzky se členy svého kabinetu. Začne u ministra dopravy za ANO Dana Ťoka, na úterý naplánoval jednání se svými stranickými kolegy - ministrem zahraničí Lubormírem Zaorálkem a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem.

"Premiér chce se členy vlády projednat výsledky práce jednotlivých resortů, splněné závazky z programového prohlášení vlády a rovněž priority pro poslední rok funkčního období vlády," uvedl mluvčí kabinetu Martin Ayrer.

S některými členy vlády už se Sobotka sešel, mimo jiné s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem, o jehož odvolání se spekuluje stejně jako o odchodu dalších dvou sociálních demokratů - Michaely Marksové z ministerstva práce a sociálních věcí a ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera.

Podle prvního místopředsedy sociálních demokratů Milana Chovance už Sobotka uzavřel jednání o výměně ministrů za ČSSD, jak ji avizoval minulý pátek. Na dnešním zasedání stranického grémia podle Chovance premiér řekl, jak budou vypadat změny ve vládě. Nejprve se to má dozvědět prezident Miloš Zeman. Spekulace by měly skončit, řekl Chovanec ČTK. Na odpoledne je naplánováno zasedání předsednictva strany.

Témata:  Bohuslav Sobotka Dan Ťok vláda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy