Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policista Kadlec prý normálně jezdil opilý, měl se spoléhat na policejní legitimaci

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Muž dvou tváří. Tak popisují bývalí kolegové podplukovníka Karla Kadlece, který už dvakrát boural pod vlivem alkoholu a při své poslední - úterní demoliční jízdě po pražských Vinohradech zničil přes 50 aut. Opilý prý jezdil často. Navíc se vznášejí otazníky i nad jeho kariérou.

Někdejší kolegové Karla Kadlece z policejní akademie přiznávají, že řízení pod vlivem alkoholu u něj nebylo neobvyklé, protože spoléhal, že mu z problémů pomůže jeho policejní legitimace. Za volant sedal opilý prý velmi často.

"On neměl problém, zejména když byla ta možnost si dát nějaký přípitek a potom sednout do vozidla. Protože on MHD nikdy nejezdil. Pouze autem a spoléhal se na to, že má služební průkaz v kapse a nikde nebude muset ukazovat řidičák. Že mu nikdy nikdo nedá dýchnout," potvrdil bývalý Kadlecův kolega z akademie Robert First. "Byl to muž dvou tváří, kdy měl vůči kolegům problémy. I problémy zejména se svojí arogancí. Kdy se jim snažil dokazovat svoji nadřazenost," dodal.

Podivné prý bylo i Kadlecovo jmenování do vedoucí pozice. "Asi měl nějaké dobré konexe, protože když k němu byly výhrady, tak všechno šlo do ztracena. Dostal odměnu, nikdo neví od koho, ani rektor to nevěděl. Jeho koníčkem byli automobiloví veteráni. Takže někdo, kdo má podobný koníček, tak se ho možná zastával," dohaduje se Robert First.

Případ si převzala GIBS a vypadá to, že bude nehodu Karla Kadlece vyšetřovat minimálně několik týdnů. "Vzhledem k tomu, že ten případ je rozsáhlý hlavně počtem poškozených, tak se dá předpokládat, že ta věc bude časově náročná. Ať už co se týče znalců, všichni ti poškození budou muset podat vysvětlení, svědci budou muset podat vysvětlení. Vše bude časově náročné," odhaduje mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Karel Kadlec sice byl včera podat vysvětlení. Ve vazbě ale neskončil. "V této fázi trestního řízení tedy v prověřování není možné na pachatele uvalit vazbu," uvedla mluvčí Sandorová.

Trpělivost dochází i policejnímu prezidentovi. "Já jsem samozřejmě z tohoto případu znechucen. Protože se stále hovoří, že jde o policistu. Bohužel nad ním nemáme personální pravomoc. Ale věřím, že ministerstvo vnitra, pod které spadá policejní akademie, udělá jasný proces," řekl TV Nova policejní prezident Tomáš Tuhý. Kadlec by podle něj měl být exemplárně potrestán.

Témata:  nehody aut Karel Kadlec Policie ČR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy