reklama

Saneca Trade sídlí na Slovensku a působí také na českém trhu. Pro bystřickou firmu Cormen představuje export na Slovensko 12 procent jejího obratu. Spor se týká inovovaných obalů krému na ruce Isolda, které firma Cormen uvedla na trh zkraje roku.

U Okresního soudu v Bratislavě se Saneca Trade v září domohla vydání předběžného opatření, podle něhož teď nesmí být krém Isolda v obalech s novou grafikou na Slovensku prodáván. Stejně se firma Saneca Trade rozhodla postupovat také v ČR, žalobu podala u Krajského soudu v Brně.

Česká společnost uvedla, že s rozhodnutím bratislavského soudu nesouhlasí a bude se procesně bránit. Předběžnému opatření se ale musela podřídit. Jednatel Vladimír Čížek uvedl, že podniku se díky nasazení pracovníků a finančních prostředků podařilo za dva dny zajistit prodej všech devíti druhů krému Isolda v pozměněném designu, a nemusel tak omezovat dodávky distributorům.

Firma Cormen zaměstnává 50 lidí, vyrábí pracovní kosmetiku, spotřební drogerii a úklidovou chemii pro průmyslová odvětví. V nabídce má 245 výrobků a dalších 134 položek doplňkového sortimentu. Krémy Isolda se na celkové produkci podílejí zhruba pětinou, ročně jde až o tři miliony tub. Za letošek bystřická společnost očekává zvýšení obratu o 14 procent na 155 milionů korun.