Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otevřeně říkám czexit, spustila česká ekonomka. Juncker je marxista, kterého platíme my všichni

Summit G7 v Německu, Jean-Claude Juncker a Donald Tusk
Summit G7 v Německu, Jean-Claude Juncker a Donald Tusk
Foto: g7germany.de

Praha – Na smrt někdejšího kubánského vůdce Fidela Castra reaguje celá řada evropských lídrů. Slova předsedy Evropské komise Jean-Paula Junckera ale pořádně naštvala českou ekonomku Markétu Šichtařovou, která do světa vyslala jasný vzkaz.

Juncker na Twitteru napsal, že „smrtí Fidela Castra svět přišel o muže, který byl pro mnohé hrdinou". „Změnil směřování své země a jeho vliv dalece přesáhl její hranice. Jeho odkaz posoudí historie," dodal šéf EK, když vyjadřoval soustrast Castrově rodině i Kubáncům.

Jeho slova však výrazně popudila českou ekonomku Šichtařovou, která jeho vyjádření velmi ostře odsoudila na svém facebookovém profilu. „Bolševik dělá hrdinu z Tyrana. Tak snad už všichni vědí, na čem v EU jsme. A tohoto zakukleného marxistu živíme z našich veřejných peněz," varuje ekonomka.

Za závěr přidala něco, co z jejich úst ještě nezaznělo. „Dosud jsem se krotila, teď ale poprvé veřejně otevřeně říkám: #Czexit," napsala. A jak se zdá, není jediná, kdo si něco takového myslí. Její příspěvek sdílelo více než sto lidí, a další více než čtyři stovky mu daly „lajk".

Vůdce kubánské revoluce a dlouholetý prezident Fidel Castro zemřel v sobotu ve věku 90 let. Fidel Castro vládl Kubě téměř půlstoletí. Pro jedny byl totalitní vládce, zatímco pro druhé "garant důstojnosti a nezávislosti Kuby".

Témata:  Markéta Šichtařová Jean-Claude Juncker Fidel Castro

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy