Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Premiér Sobotka bude jednat s polskou kolegyní Szydlovou o dopravní infratruktuře

Beata Szydlová, strana Právo a spravedlnost
Beata Szydlová, strana Právo a spravedlnost
Foto: pis.org.pl

Praha – Šéf české vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude se svou polskou kolegyní Beatou Szydlovou za týden jednat ve slezském městě Visla. Tématem schůzky by měla být dopravní infrastruktura, řeč by měla přijít i na řadu dalších otázek.

Premiéři Česka a Polska by měli mluvit o propojení dopravní infrastruktury, plánu na rozšíření hnědouhelného dolu Turów, zlepšování kvality ovzduší a postojích obou zemí k programu nadcházející Evropské rady.

O programu setkání dnes informoval mluvčí vlády Martin Ayrer. „Setkání se uskuteční na jihu Polska ve Slezském vojvodství nedaleko česko-polských hranic. Následně se oba v Českém Těšíně setkají se zástupci polské menšiny žijící v České republice na Těšínsku," uvedl.

Sobotka se naposledy bilaterálně sešel s polskou premiérkou během mezivládních česko-polských konzultací ve Varšavě v dubnu. Jednali spolu také v červenci na summitu V4 a na zářijovém ekonomickém fóru v Krynici.

Témata:  Bohuslav Sobotka Beata Szydlová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy