Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek podpořil zpěváka Bangu, pak zveřejnil fotku a strhla se mela

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Čeští politici se ke kauze zpěváka Radka Bangy a údajně xenofobní a rasistické skupině Ortel příliš nevyjadřovali. Jednou z výjimek byl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Ten tvrdě odsoudil rasistické útoky na romského frontmana skupiny Gipsy.cz. A teď zašel ještě dál.

 „Nenávist, které teď musí čelit R. Banga, je mi odporná. Chci proto nahlas říct, že si ho vážím jako svobodného občana, který sdělil svůj názor," vyjádřil zpěvákovi podporu před několika dny Kalousek na Twitteru.

Jak je vidět, nešlo jen o planá slova, předseda TOP 09 svou podporu zpěvákovi projevil i činy. Tedy činem. Na facebooku zveřejnil fotku, na které je kromě něj vidět i čestného předsedu strany TOP 09 Karla Schwarzenberga a radka Bangu s jeho manželkou.

„Karel Schwarzenberg a já jsme dnes pozvali Radka Bangu s manželkou na přátelský oběd. Rádi jsme jim nabídli podporu a pomoc v jejich dnešní nelehké situaci. Nenávist, které musí čelit, je nebezpečným jedem, který je sto otrávit celou společnost. Vážím si Radka Bangy za to, že se s touto atmosférou nechce smířit a že jí odhodlaně vzdoruje," komentoval fotku na Facebooku Kalousek.

Snímek i komentář vyvolaly mezi uživateli sociálních sítí velký zájem. Za několik hodin příspěvek lajkovalo asi 3700 lidí, dalších asi 1800 uživatelů jej sdílelo.

Témata:  Miroslav Kalousek Radoslav Banga Karel Schwarzenberg

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy