reklama

Skiareál Špindlerův Mlýn otevřel na víkend 11 kilometrů sjezdovek a na sobotu připravil slavnostní zahájení sezony s programem. Dorazilo 4800 lidí, dnes se zhoršilo počasí, i tak přijelo lyžovat 2500 lidí, řekl ČTK obchodní a marketingový ředitel skiareálu René Hroneš. V týdnu bude možné ve Špindlerově Mlýně lyžovat ve Svatém Petru a na Hromovce, uzavřené budou sjezdovky areálu Medvědín.

Do areálu Desná - Černá Říčka přišlo dnes navzdory dešti lyžovat 50 lidí, v sobotu byla návštěvnost lepší. Přestože je ve středisku od 30 do 70 centimetrů sněhu, znovu se rozjede až o víkendu, sdělil Martin Lauer ze střediska. Slabou návštěvnost měl i Tanvaldský Špičák. Dnes po poledni tam kvůli silnému větru museli zastavit sedačkovou lanovku.

V Jihočeském kraji po areálu na Zadově a v Lipně nad Vltavou zahájili o víkendu sezonu také v Kvildě. V sobotu přijelo do hor několik stovek lyžařů. Dnes se trochu zhoršilo počasí a návštěvnost byla slabší. Na Kvildě proto provoz od pondělí přeruší a začnou znovu zasněžovat. V pátek by už chtěli spustit provoz definitivně, řekl Richard Jirouš z Kvildy.

Ve Skiareálu Lipno v sobotu tam lyžovalo asi 600 lidí, lyžaři tam mohou využít šest kilometrů sjezdovek, řekl za skiareál Vojen Smíšek. Čtyři stovky lidí využily na lyžování v sobotu sjezdovku Kobyla v areálu Zadov.

Mlha a déšť ovlivnily návštěvnost skiareálů i v Olomouckém kraji. Stovky lyžařů přijely do střediska v Koutech, kde byla otevřena asi třetina areálu. V Koutech chtějí začít opět zasněžovat a vleky by se měly rozjet v pátek. Stovky lidí lyžovaly ve Ski Aréně Karlov, kde bude od pondělí do pátku v provozu od 16:00 do 21:00 jen lanovka Ski Express. Do ski areálu v Branné přijelo asi 500 lyžařů. Podle provozovatele Rostislava Procházky se areál chystá od pondělka zasněžovat slalomový svah.

Počasí pokazilo začátek lyžařské sezony ve Zlínském kraji, lyžařů mnoho nepřijelo. Přes týden skiareály většinou zavřou a budou zasněžovat. V Beskydech slušné podmínky pro lyžování v sobotu zajistily průměrnou návštěvnost, dnešní obleva a déšť lyžaře odradily.