Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud uznal Kramného vinným z křivého obvinění

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava - Okresní soud v Ostravě dnes uznal Petra Kramného (38) vinným z křivého obvinění, žádný trest mu ale neuložil. Kramný byl už pravomocně odsouzen za vraždu své manželky a dcery, dostal 28 let.

Ve stížnosti podané Generální inspekci bezpečnostních sborů je uvedeno, že policista Pavel Tvrdý Kramného uhodil do hlavy, až spadl na zem, a později jej údajně postavil ke zdi a dvakrát mu o ni hlavou udeřil.

U soudu ale Kramný řekl, že nikoho křivě neobvinil, že dřívější advokát podání učinil bez jeho pokynu, a porušil tak povinnost mlčenlivosti.

Podle soudkyně Barbary Duksové ale Kramný neudělal nic, aby skutečnosti uvedené ve stížnosti vyvrátil nebo uvedl na pravou míru. Při policejním výslechu obvinění ze stížnosti potvrdil. U soudu pak svého obhájce nezprostil mlčenlivosti, takže si soud nemohl u advokáta ověřit, jaká byla jejich dohoda.

Podle soudu Kramný jednal s úmyslem přivodit Tvrdému potíže v práci. Při prověřování stížnosti inspekce nezjistila, že by se Tvrdý násilí dopustil.

Soudkyně už jednou trestní stíhání Kramného pro křivé obvinění zastavila, neboť trest za ně by podle ní byl vedle trestu za dvojnásobnou vraždu bezvýznamný, krajský soud ale nařídil projednání případu.

Témata:  Petr Kramný

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy