Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud odmítl dovolání muže, který polil mladou dívku vřelou vodou

Soudy
Soudy
Foto: Pixabay

Brno - Nejvyšší soud odmítl dovolání Radka Lipana, jenž loni v létě polil neznámou dívku vařící vodou.

Druhou se opařit pokusil. Pražské soudy jej za to poslaly na 3,5 roku do vězení. Lipan se k prvnímu útoku přiznal, druhý popřel. Výsledek dovolacího řízení ČTK sdělil Lukáš Slavík, mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 5, který kauzu řešil jako první instance.

Nejvyšší soud zatím nezveřejnil odůvodnění. Po neúspěchu s dovoláním zbývá Lipanovi jako poslední mimořádný opravný prostředek ústavní stížnost.

Obvodní soud i Městský soud v Praze Lipanův čin hodnotily jako pokus o ublížení na zdraví a výtržnictví. Muži hrozilo až deset let vězení. Podle verdiktu Lipan i přes nepatrně snížené rozpoznávací a ovládací schopnosti musel vědět, že horká voda může oběti ublížit.

Lipan na dívku zaútočil loni v srpnu v pražských Stodůlkách. Vařící vodu si podle obžaloby nesl v rychlovarné konvici. K náhodné kolemjdoucí se přiblížil zezadu a bez jediného slova ji na záda vodu vychrstl.

Témata:  soudy napadení

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy