Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Petra Kvitová byla přepadena, je zraněná

Petra Kvitová
Petra Kvitová
Foto: Neil Tingle/AELTC

Prostějov - V úterý přepadli českou tenistku a fedcupovou reprezentantku Petru Kvitovou. Stalo se tak v jejím bytě v Prostějově, kam měl vejít podle slov mluvčího fedcupového týmu Karla Tejkala pachatel pod falešnou záminkou. Nyní je Kvitová, jež má zranění na levé ruce, v péči lékařů. Jako první o tom informoval Radiožurnál.

Deník Právo zjistil díky svému zdroji, že tenistka Petra Kvitová, která hned dvakrát v min ulosti dokázala vyhrát grandslamu ve Wimbledonu, má po tomto přepadení zranění na levé ruce, přičemž má pořezané prsty. Právě v této ruce drží raketu. "S Petrou jsem mluvil asi 20 minut, není v ohrožení života. Byla ve svém bytě přepadena, nebylo to přepadení Petry Kvitové, ale náhodný kriminální čin. To znamená, že někdo vykrádal byty a v jednom z nich byla Petra Kvitová," řekl konkrétně Tejkal pro Aktuálně.cz. "Mohu potvrdit, že dnes před půl devátou došlo k přepadení 26leté ženy nedaleko centra Prostějova. Dosud nezjištěný pachatel do bytu k ženě pronikl pomocí lsti," řekl pro Českou tiskovou kancelář (ČTK) František Kořínek, mluvčí prostějovské policie.

Jak zjistila policie, pachatel, jenž z bytu Petry Kvitové odnesl finanční částku ve výši 5 000 korun, je momentálně na útěku. "V současné době probíhá prověřování, kriminalisté jsou na místě, probíhají úkony trestního řízení. Po pachateli pátráme," řekl mluvčí, jenž také řekl, že vyšetřování je teprve na svém začátku. "Kriminalisté na místě zajišťují stopy, probíhá ohledání místa činu a pátrání po pachateli."

"Zajistili jsme převoz mladé ženy pro nás s drobným zraněním v oblasti ruky do prostějovské nemocnice. Nebudu specifikovat o jaké zranění šlo," řekl pak k případu mluvčí záchranky olomouckého kraje Zdeněk Hošák. V prostějovské nemocnici se už hráčka nenachází. "Mohu potvrdit, že v nemocnici v Prostějově byla ambulantně ošetřena po zranění nožem. Aktuálně ale už v nemocnici není," řekla mluvčí prostějovské nemocnice Radka Miloševská. Kkvůli pořezaným prstům se přemístila do brněnské Ústřední nemocnice, kde mimo jiné podstupila zjišťování míry poškození šlach, které měla poraněné po boji s pachatelem a podle všeho ji tak čeká operace.

Kvitová se chystala na úterní dětskou charitativní exhibici, která se měla konat v Brně a kde se měly objevit i Lucie Šafářová s Karolínou Plíškovou. Mluvčí hráčky Karel Tejkal nechtěl pro Aktuálně.cz říct, jak tento incident ovlivní další program Kvitové. "Na to je brzo, během dne to budeme upřesňovat."

Jak informoval Prostějovský večerník, pachatel měl říct, že jde za účelem odečtu údajů na elektroměru. Jakmile ale přešel práh tenistčina bytu, hráčku napadl a zranil.

Ještě v úterý ráno tuzemská tenisová dvojka mezi ženami oznámila na svých sociálních sítích svým fanouškům, že se kvůli nedoléčené vlasové zlomenině zánartní kůstky na pravé noze nemůže zúčastnit tradičního novoročního Hopmanova poháru pro smíšené páry v australském Perthu. Na svém facebookovém účtu konkrétně napsala: „Jsem hrozně zklamaná, že nemůžu hrát na Hopmanově poháru. Magnetická rezonance prokázala, že se zranění hojí. Bohužel ale ne tak rychle, jak bychom chtěli."

Připravujeme další podrobnosti...

Témata:  tenis Petra Kvitova

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy