Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaorálek prozradil podrobnosti k případu české oběti teroristického útoku v Berlíně

Lubomír Zaorálek /ČSSD/
Lubomír Zaorálek /ČSSD/
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Jednou z 12 obětí pondělního atentátu na vánoční trh v centru Berlína je i česká občanka. Informovalo o tom ve čtvrtek české ministerstvo zahraničí. Šéf resortu Lubomír Zaorálek prozradil další podrobnosti na tiskové konferenci.

Češka Naďa Čižmár podle čtvrteční zprávy Černínského paláce žila a pracovala v Německu. Jde o první případ české oběti teroristického útoku v EU, uvedl Zaorálek na twitteru.

Čižmárová, která dlouhodobě žila a pracovala v Berlíně pro německou firmu. Na její zmizení v pondělí upozornil manžel a policie podle analýzy DNA během několika dnů identifikovala její tělo.

Atentát, při němž najel kamion do lidí na vánočním trhu v centru německé metropole, si vyžádal 12 životů. Po pravděpodobném pachateli útoku, Tunisanovi Anisovi Amrim, stále pátrá policie v Německu a dalších evropských zemích. Vedle zatím identifikovaných šesti Němců a české občanky je mezi oběťmi také řidič kamionu z Polska a turistky z Izraele a z Itálie.

Český velvyslanec v Německu Tomáš Podivínský předal zprávu o úmrtí, kterou dostal od operačního centra ministerstva zahraničí v Berlíně, rodině ženy ve čtvrtek večer.

Témata:  Lubomír Zaorálek teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy