Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamurův bratr ostře zkritizoval politika. Prozradil, jaké má Tomio plány

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Starší sourozenec známého Tomia Okamury Hayato se netají tím, že mu politika jeho bratra není blízká. Sám jako lidovec a křesťan zaujímá například diametrálně odlišný postoj k uprchlíkům. Teď ale Tomia na svém facebookovém profilu veřejně zkritizoval tak, jak to snad dosud neučinil.

„Předseda SPD vsadil na ruskou, putinovskou kartu a spojuje s ní svoji politickou budoucnost, svůj politický osud,“ spustil na účet Tomia jeho bratr Hayato Okamura. Narážel tak na to, jak se Tomio jako šéf hnutí Svoboda a přímá demokracie vyjadřuje na účet Ruska a Západu.

„Američané dělají vojenské manévry kolem ruských hranic a nějaký blb nás tady bude strašit Ruskem? S Trumpem přišla naděje na konec agresivní válečné politiky USA a naděje na smír Západu s Východem, naděje, že nedojde k válce s Ruskem, kterou západní elity po léta připravovaly,“ napsal například na svém facebookovém profilu Tomio Okamura.

Podle Hayata vedou jeho slova k jedinému cíli. „Chce se stát jednou prezidentem a už nyní na tom tvrdě pracuje. Bude místodržícím Moskvy v naší zemi - jako byli Gottwald, Zápotocký, Novotný... . Nic nového pod sluncem. Je dobře těmto záměrům rozumět, něco o nich vědět. Pak je totiž šance na ochranu a záchranu demokracie v kritických momentech, které zřejmě v příštích letech přijdou,“ dodal starší z bratrů Okamurových.

Témata:  Tomio Okamura

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy