Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Brněnské přehradě se dá bruslit, led je dost silný

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Brno - Pokud se chcete vydat za bruslením na Brněnskou přehradu, pak už můžete. Tloušťka ledu dosáhla průměrných 12 centimetrů. Podle brněnských strážníků ale nemusí být takto tlustý po celé ploše. Aktuálně nejsilnější vrstva je v Mariánském údolí, a to 16 centimetrů.

Brněnská přehrada měla dostatečně silný led pro bruslení a další aktivity i loni v lednu, v předchozích dvou zimách voda vůbec nezamrzla.

12centimetrová tloušťka se uvádí jako minimum pro bezpečný vstup, což Brněnská přehrada splňuje. "Městská policie přesto upozorňuje, že naměřené hodnoty nejsou zárukou bezpečného pohybu po hladině. Přírodní vodní plochy jsou nevyzpytatelné a vrstvu ledu často narušují vodní proudy nebo bahenní plyny," upozornil dnes mluvčí.

Nelze tak podle něj garantovat, že by měl led souvislou tloušťku po celé ploše. Jistotu tedy pro návštěvníky nepředstavuje ani Žebětínský rybník s naměřenými 14 centimetry.

V Holáskách strážníci naměřili jen osm centimetrů tloušťky ledu, rybník Splavisko u Chrlic má jen sedm centimetrů, což je pro vstup na led nedostatečné.

Témata:  Brněnská přehrada bruslení

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy