Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Národní divadlo se rozloučilo s herečkou Lubou Skořepovou

Národní divadlo v Praze
Národní divadlo v Praze
Foto: narodni-divadlo.cz **www.narodni-divadlo.cz**

Praha - Ve foyeru historické budovy Národního divadla (ND) se dnes koná poslední rozloučení s herečkou Lubou Skořepovou, která zemřela 23. prosince v 93 letech.

Členkou činohry první české scény byla herečka celých 65 let. V Národním divadle vytvořila na 160 rolí.

Součástí smutečního obřadu je přednes veršů v podání Taťjany Medvecké a Evy Salzmannové. Projevu se ujme ředitel činohry ND Michal Dočekal. Promluví také ředitel ND Jan Burian.

Skořepová se objevila také v seriálech Šípková Růženka, Náměstíčko, Náves, Příkopy či Cukrárna. Léčitelku, která vyrábí zázračné lektvary, ztělesnila ve filmu Tomáše Vorla Cesta z města.

Náchodská rodačka byla i spisovatelkou. V knize nazvané Nebe, peklo, ráj, která vyšla v roce 1999, například vzpomínala na slavnou gardu ND v Praze a přiblížila odvrácenou stranu herecké slávy. Zabývala se také astrologií, numerologií, sbíráním léčivých bylin či polodrahokamů.

Témata:  Luba Skořepová Národní divadlo

Související

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy