Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pátrání po školačce z Ústí pokračuje, na pomoc byl povolán i psycholog

Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Foto: Policie ČR

Ústí nad Labem - Už téměř stovku informací a tipů dostala policie od veřejnosti k pohřešované Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem.

ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Policie po dívce pátrá od 11. ledna, zatím neúspěšně. Společně s kriminalisty na případu pracuje i policejní psycholog.

Na pátrání po dvanáctileté školačce pracuje speciální tým krajských kriminalistů, který čítá dvě desítky lidí. "Do současné doby jsme na linku 158 přijali na stovku poznatků od veřejnosti. Mezi těmito poznatky jsou opět poznatky i od různých senzibilů a médií," řekla ČTK Hyšplerová.

Podle Hyšplerové při pátrání pomáhá i policejní psycholog, který je v úzkém kontaktu s třídním učitelem pohřešované dívky. "Psycholog v souvislosti s tímto případem poskytoval skupinovou krizovou intervenci jejím spolužákům a rovněž pracoval i s jejich rodiči. Snažil se jim vysvětlit, co se v tuto chvíli děje, jak postupovat či se případně chovat v této i pro ně možná tíživé situaci," uvedla Hyšplerová.

Policie už dříve řekla, že dívka zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer.

Témata:  pohřešované osoby Policie ČR EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy