Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Halu v České Třebové zřejmě možné opravit, zřícenou střechu koumá znalec

Zřícení střechy sportovní haly v České Třebové
Zřícení střechy sportovní haly v České Třebové
Foto: Reprofoto YouTube

Česká Třebová (Orlickoústecko) - Oprava sportovní haly v České Třebové, kde se v sobotu zřítila střecha, by nemusela být extrémně náročná.

ČTK to řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD). Podle předběžného posouzení nebyla budova jako celek zásadně poškozena. Nová střecha by podle hejtmana měla mít jinou konstrukci.

Původně kraj nevylučoval, že bude nutné halu zbourat a postavit celou znovu. Místo zatím stále ohledává soudní znalec a střeží policie.

"Půjde o obnovu podlahy a nové řešení střechy. Já osobně budu trvat na tom, aby střecha vypadala jinak a byla jinak konstruovaná," uvedl Netolický. Konstrukci původní střechy tvořily dřevěné vazníky.

V pondělí by měl zřícené části konstrukce začít zvedat jeřáb, aby znalec mohl místo podrobněji ohledat, uvedla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková. Po dokončení prohlídky zajistí střežení objektu kraj jako jeho vlastník. Policie událost vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Témata:  stadion Česká Třebová zřícení střechy sportovní haly v České Třebové

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy