Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Plzeňsku probíhá policejní pátrání, akce možná souvisí s pohřešovanou Míšou

Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Foto: Policie ČR

Kralovice - Policisté se psy dnes pátrali v lesích kolem Kralovic na severním Plzeňsku. Policie se k akci se nechtěla příliš vyjadřovat, pátrání ale s největší pravděpodobností souvisí s případem pohřešované školačky z Ústí nad Labem. 

Skupina policistů podle informací ČTK procházela les na Kralovicku už zhruba před dvěma týdny. Dnes se zaměřili na bývalý vojenský areál s několika rozpadlými objekty. Plzeňská krajská policejní mluvčí Martina Korandová ČTK řekla, že v místě nejsou policisté z plzeňského krajského ředitelství, a tudíž nemůže žádné informace poskytnout.

Ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová nechtěla akci na Plzeňsku komentovat. „Dílčí úkony komentovat nebudeme. Od počátku vyšetřování platí, že pátráme v předem vytipovaných lokalitách," uvedla.

Oblast kolem Kralovic leží na trase z Plzně do Ústí nad Labem, v Plzni dříve pracoval bývalý partner matky pohřešované dívky. Muž na začátku února spáchal sebevraždu v Čeminech na Plzeňsku. Podle některých médií se o sebevraždu pokusil už jednou předtím, údajně právě poblíž Kralovic nedaleko silnice z Plzně do Ústí.

Michaela Patricie Muzikářová (12) zmizela zřejmě 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer. Od večerních hodin 11. ledna je školačka vedena v databázi jako Dítě v ohrožení.

Vyšetřovatelé vyslechli desítky lidí z okolí dívky, včetně rodiny, kamarádů a spolužáků. Prohlížejí stovky hodin kamerových záznamů. Opakovaně prohledávali místo bydliště pohřešované i okolí. Do rozsáhlých pátracích akcí byli už dříve zapojeny desítky kriminalistů, pořádkové jednotky, hasiči, dobrovolníci od vojáků, kynologové, policejní psi. Po dívce se pátrá i v zahraničí.

Témata:  pohřešované osoby Policie ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy