Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zmenšila zákaz vstupu do areálu po výbuchu v Poličce

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Polička (Svitavsko) - Policie dnes vpodvečer zmenšila pásmo zákazu vstupu kolem místa výbuchu v Poličských strojírnách v Poličce jen na samotný oplocený areál strojíren.

Dosud bylo zakázané pásmo v okruhu asi 1300 metrů od epicentra výbuchu a zasahovalo i mimo areál, zejména do přilehlého lesa. Při rozsáhlé prohlídce míst vně areálu policie dnes našla jeden kus neaktivní munice. ČTK to řekla mluvčí svitavské policie Hana Kaizarová. Série čtvrtečních explozí v hale v areálu Polišských strojíren zranila 19 lidí, z toho tři vážně.

Dnes nalezená munice byla stejného charakteru jako tři kusy nalezené ve čtvrtek a v pátek a nebyla nebezpečná. Blíže mluvčí nalezený kus munice nespecifikovala. Policisté místa mimo areál prohledávali od dnešních 10:00 do setmění. Do pátrání se zapojilo asi 80 policistů z Pardubického kraje a brněnské pořádkové jednotky.

Silnici vedoucí z Poličky na Jimramov kolem areálu strojíren policie pro běžný provoz otevřela v pátek v 18:00 a pohyb po ní je od dnešního podvečera již bez omezení. Řidiči dosud na silnici nesměli zastavovat. Lidé evakuovaní z okolí podniku se mohli domů vrátit v pátek v podvečer.

Nyní se práce policie podle Kaizarové soustředí na vyšetřování a pátrání uvnitř areálu. Kriminalisté tam pracovali i dnes. "Dopoledne krajský vyšetřovatel ve spolupráci s pyrotechnikem dokumentoval munici v hale sousedící s místem výbuchu. Poté nepoškozenou munici vynášeli pyrotechnici spolu s hasiči mimo halu a po kontrole si ji převzal majitel," uvedla mluvčí.

Témata:  evakuace výbuch v Poličských strojírnách

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy