Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brabec a Stropnický jsou místopředsedy hnutí ANO

Martin Stropnický
Martin Stropnický
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Místopředsedy hnutí ANO se dnes nově stali ministři Richard Brabec a Martin Stropnický. Funkce obhájili středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová a brněnský primátor Petr Vokřál.

Stropnický získal 174 hlasů z 209 odevzdaných. Vokřál obdržel 173 hlasů, Brabec 171 a Pokorná Jermanová 169 hlasů. "Bude krev, pot, slzy a já je budu cedit s radostí," uvedl bezprostředně po vyhlášení výsledků hlasování Brabec. Za zvolení poděkovali i ostatní úspěšní adepti.

V poli poražených skončili poslanci Ivan Pilný (42 hlasů) a Radka Maxová (28 hlasů), stejně jako náměstek ostravského primátora Radim Babinec, který dostal pouze 19 hlasů.

Místopředsednickou funkci už neobhajoval poslanec Jan Volný, který ale usiluje o zvolení za člena předsednictva. Sněm podobně jako u místopředsedů rozhodl o rozšíření jejich počtu o jednoho na osm.

O místo v něm se ucházejí mimo jiné šéfka Asociace krajů ČR Jana Vildumetzová či poslanci Martin Komárek a Roman Kubíček. Maxová svou kandidaturu po neúspěchu ve volbě místopředsedů stáhla.

Témata:  Martin Stropnický Richard Brabec Hnutí ANO

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy