Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poličské strojírny zničené výbuchem prohledává policie a pyrotechnik

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Polička (Svitavsko) - Pyrotechnici dnes odvážejí munici z haly v areálu Poličských strojíren, v němž ve čtvrtek vybuchla trhavina a zranila 19 lidí. V neděli v 19:00 policie areál předala majiteli.

Vyšetřovatel s pyrotechnikem místo ohledávají, perimetr nebezpečné zóny se zmenšil na zničenou halu a vedlejší objekt, řekla ČTK mluvčí svitavské policie Hana Kaizarová.

"Firma dostala pokyn, kde se mohou její lidé pohybovat. Území jsme zapáskovali, ve dne v noci tam budou hlídkovat policisté," uvedla Kaizarová. Munici z vedlejší haly, která byla poškozena, v neděli pyrotechnici zničili čtyřmi výbuchy v trhací jámě v areálu strojíren. O další likvidaci poškozené munice se již postará vlastník areálu.

Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti se škodou přesahující pět milionů korun. Ve strojírnách vybuchla podle Českého báňského úřadu trhavina TNT, která byla součástí munice. Stalo se to při lisování takzvaných počinových náloží, výbuch a následný požár způsobil další exploze uskladněného materiálu.

Série čtvrtečních explozí v hale na výrobu munice v areálu strojíren zranila 19 lidí, z toho tři vážně. Podle posledních informací není nikdo v ohrožení života, většina zraněných již byla z nemocnice propuštěna.

Témata:  Policie ČR výbuch

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy