Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dopis z vězení. Kramný odpovídá na otázky

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Pstrava - Petr Kramný pobývá už přes dva roky v ostravské vazební věznici. V lednu byl odsouzen k osmadvacetiletému vězení, rozsudek je zatím nepravomocný. Teď se vyjádřil ke svému případu.

Televize Nova položila prostřednictvím advokátky Petra Kramného Jany Rejžkové odsouzenému sedm otázek. Petr Kramný se například vyjádřil k tomu, jaký má názor na českou justici, se kterou během dlouhého procesu získal bohaté zkušenosti. "Jsem roztrpčený ze stavu české justice, tedy té části, se kterou jsem měl tu čest," svěřil se Petr Kramný.

Do případu Petra Kramného se snaží vstoupit egyptský advokát Keroles Ezzat Bashier, který tvrdí, že má nové důkazy, a že se pokusí případ otevřít v Egyptě. Kramný prozradil, jestli s egyptským advokátem spolupracuje.

Svěřil se i s tím, čeho lituje, respektive co by udělal jinak, kdyby mohl. Nebo, jaké má plány, pokud by jej soud propustil z vazby. Řeč přišla také na údajně padělané důkazy.

"Já jsem své Monice a Klárce neublížil, vždy jsem chtěl znát pravdu. A který rodič by nechtěl?" napsal Petr Kramný o své manželce a dceři, které zemřely v červenci 2013 v Egyptě. Prozradil také, jak se se ztrátou vyrovnává a co si myslí o svědcích, kteří u soudu vypovídali proti němu.

Ostravský krajský soud odsoudil Petra Kramného v lednu k osmadvacetiletému vězení. Rodině Moniky Kramné má zaplatit také 8 a půl milionu korun coby odškodné. Kramný se proti rozsudku na místě odvolal. Odvolání podal také státní zástupce Vít Legerský, který pro Kramného požadoval třicetileté vězení. Případem se bude zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Témata:  Petr Kramný věznice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy