Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Český zpěvák se v metru popral kvůli muslimům. Teď má problémy s policií

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Praha – Český muzikálový herec Ondřej Bábor (26), který hraje v novém muzikálu Rocky, se dostal do problémů. Začalo to tím, že se v metru zastal ženy, kterou jiný cestující kvůli šátku na hlavě nedával. A celé šarvátka má velmi tvrdou dohru – mladému umělci hrozí vězení.

„Nějaký muž v metru začal sprostě pokřikovat na paní v šátku, že je muslimka a ať se vší tou verbeží táhne z naší země,“ uvedl pro Blesk Bábor, který se jako jediný ženy zastal. „Ta paní byla vystrašená, navíc jako muslimka vůbec nevypadala...“ vysvětluje.

To ale prý útočníka ještě více rozzuřilo a tak se na herce vrhl. „„Najednou ke mně přiskočil a dal mi pár ran do obličeje. Tak jsem ho zpacifikoval. Klekl jsem na něj, aby nikoho dalšího nenapadl,“ popisuje celou událost herec.

Celou věc pak ještě jednou shrnul na Facebooku, přidal i fotku. „Jedete si tak na konkurz do Karlína a v metru narazíte na muže, který křičí na ženu (muslimku) rasistické nadávky a výhrůžky. Když ho požádáte, aby přestal, napadne vás... Začnete se bránit a následně ho vyhodíte z metra ven...“ shrnul dění.

„Když přijede policie, strávíte 4 hodiny na stanici. Poté, když dorazí výsledky útočníka z nemocnice, nařkne vás policie z nepřiměřené obrany a vyhrožují podmínkou... Takže, až se někdo z vás bude někdy muset bránit před agresivním rasistou, dejte si pozor, ať mu neublížíte...“ radí lidem, kteří by se chtěli zachovat stejně jako on.

Jak se ale zdá, celou věc zatím bere s humorem. Po incidentu zveřejnil další fotku, tentokrát s monoklem na oku. „Alespoň se nemusím chvíli líčit do Rockyho,“ napsal k ní.

Témata:  útok rasismus Policie ČR muslimové

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy