reklama

Zadržený je podle serveru příslušníkem Vojenského zpravodajství. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) označil spekulace o možném sledování Chovance armádní rozvědkou za absurdní.

Server tvrdí, že podle neoficiálních informací se měli armádní zpravodajci zajímat o jinou budovu o několik ulic dál. „Lidé z Chovancova okolí tomu však nevěří," dodává server.

Incident by podle něj mohl přerůst ve vážný koaliční spor. Mluvčí ministerstva vnitra odmítla serveru informaci o zadržení podezřelého muže ochrankou u Chovancovy vily potvrdit.

Šéf rezortu obrany v souvislosti s případem médiím řekl, že Vojenské zpravodajství plnilo v Praze 6 úkoly vyplývající z jeho zákonné působnosti a mělo k tomu všechna potřebná povolení. „Spekulace o sledování ministra Chovance vojenskou rozvědkou jsou absurdní," zdůraznil Stropnický.

Podle něj je tato zpráva snahou o mediální zviditelnění Chovance před víkendovým sjezdem sociální demokracie, na kterém bude ministr vnitra usilovat o obhajobu funkce prvního místopředsedy strany. „Přesto jsem inicioval svolání stálé sněmovní komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství, aby tento médii prezentovaný 'incident' vyšetřila," dodal Stropnický.