Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka jedná s kandidáty na post ministra průmyslu

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v těchto dnech jedna s vhodnými kandidáty na ministra průmyslu a obchodu. Jejich jména ale nezveřejnil.

Na dnešní tiskové konferenci po první schůzce nového vedení ČSSD řekl, že o nástupci ministra Jana Mládka (ČSSD) ještě nerozhodl. V příštích dnech chce svůj návrh oznámit prezidentovi Miloši Zemanovi a dohodnout si s ním schůzku.

"Vedu konzultace s potenciálními kandidáty, kteří mají předpoklady zastávat pozici ministra," řekl Sobotka. Chce, aby výběr proběhl rychle a odpovědně. Dosud ale o novém ministrovi nerozhodl, řekl.

V sobotu se objevila informace, že by se nástupcem Mládka měl stát poslanec ČSSD Milan Urban, který už resort před lety řídil. Podle informací ČTK je mezi vážnými kandidáty na ministerské místo náměstek ministra průmyslu Jiří Havlíček a předseda Správy státních hmotných rezerv Petr Švagr. Za jednoho z hlavních kandidátů byl označován i státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza (ČSSD), který ale odchází do soukromého sektoru.

Témata:  Bohuslav Sobotka Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Jan Urban

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy