Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lyžařské areály postupně zavírají, fungují už jen ty největší

Sedačková lanová dráha
Sedačková lanová dráha
Foto: Pixmac

Praha - Většina menších lyžařských středisek pro letošní sezónu ukončila provoz. Velké skiareály nabízejí návštěvníkům lyžování do konce března, které se obejde bez front a často za ceny vedlejší sezony.

Solidní podmínky slibují přinejmenším příští týden, kdy na poslední turnus jarních prázdnin vyrazí mimo jiné školáci z Brna a poloviny Prahy. Někde se bude lyžovat minimálně do konce března. Běžkaři mají už omezené možnosti, vybírat si musejí stopy ve vyšších polohách.

"Sněhu je zatím skutečně zásoba, takže počítám s tím, že budeme pokračovat. Uvidíme, jak to půjde, ale následující týden bude na lyžování zcela bez problémů," řekl za skiareál Lipno Vojen Smíšek. Dostatek sněhu nabízí rovněž areál na Zadově.

Upravené sjezdovky jsou i přes oteplení v šumavských střediscích v Plzeňském kraji. V Železné Rudě a okolí byly o víkendu v provozu všechny větší zimní areály. Běžecké stopy se po dohodě s Lesy ČR a šumavským parkem upravovaly naposledy v pátek.

Lyžařské areály v Libereckém kraji byly o víkendu plné. Sněhové podmínky jsou ve střediscích většinou stále dobré a návštěvníkům vrcholků hor přálo i počasí. V provozu je stále celý areál Ještěd v Liberci. "Podmínky jsou výborné, teplota na nule, slunce a sníh dopoledne tvrdý," řekl ředitel střediska Jan Svatoš.

Také zimní střediska v Krkonoších a Orlických horách nabízejí stále velmi dobré podmínky pro lyžování. Na sjezdovkách leží místy i přes metr sněhu, který díky nízkým teplotám příliš neubývá. Zájem o lyžování je stále značný, přejí mu i jarní prázdniny. "Kdo chce lyžovat, má u nás pořád velmi dobré možnosti. Na svazích je stále 80 až 100 centimetrů sněhu," uvedl René Hroneš ze střediska ve Špindlerově Mlýně, kam o víkendu zamířilo denně téměř 6000 lidí.

V Karlovarském kraji jsou stále v provozu všechny hlavní skiareály, dobré podmínky jsou ve vyšších polohách i pro běžkování. Areály lákají na tvrdé sjezdovky a lyžování bez front.

Témata:  lyžování lyžařské areály

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy