Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trapná česká policie? Strážníci se pochlubili zadržením dívky, veřejnost je tvrdě zkritizovala

i30 kombi pro Městskou policii Praha II
i30 kombi pro Městskou policii Praha II
Foto: Médea a.s.

Praha - Policisté hlavního města Prahy se chtěli na sociální síti pochlubit vcelku banálním případem. Zadrželi dívku kouřící marihuanu a informovali o tom na sociální síti. Místo uznání se ale dočkali tvrdé kritiky ze strany veřejnosti, která má pocit, že jde o nevydařený vtip.

"Společná hlídka strážníka a policisty odhalila dívku kouřící jointa. Při součinnostní kontrole kombinované hlídky městské a státní policie se podařilo odhalit dívku, která kouřila jointa. Případ dále šetří Policie ČR.V pátek odpoledne prováděla kombinovaná hlídka strážníka a policisty kontrolní činnost ve Štefánikově ulici, kde si všimla mladé ženy, která kouřila „jointa“, z něhož se linul typický zápach marihuany. Hlídka ženu vyzvala k předložení dokladů a poté k následování na místní oddělení Policie ČR. Protože dívka neuposlechla výzvy a pokusila se z místa utéct, strážník proti ní zakročil a policista jí přiložil služební pouta. Celou věc dále šetří Policie ČR."

Tak zní text oznámení, které vyvěsila městská policie na svou facebookovou stránku, kam vkládá příspěvky o dalších zákrocích na území hlavního města Prahy. Příspěvek se začal rychle šířit po internetu a komentovalo ho téměř tisíc lidí, většina z nich ale negativně.

"To je Apríl ?? že ne ??? No to snad ne !!!!" píše jeden z uživatelů. "Jste víc k smíchu, než kdyby jste si slečny nevšimli.  Dávejte si pozor jakou reklamu si děláte, potom Vás lidi budou brát vážně. Opravdu mi přijde, ze občas nepřemýšlíte..." uvedla další. Jiný suše konstatoval, že jsou policisté  "trapní".

"A to chcete medaili? A to že tady "lůza" dělá z policie šašky je trošku přehnané - policie to zvládá sama a velmi dobře. Neřekl bych kdyby byl dopaden celostátně hledaný, našla se Míša, či někoho zavřeli za prodej bílého masa. V tom případě bych pochopil že něco takového vůbec dávají na internet," uvedl další diskutující. ""A co jít dělat něco užitečnějšího než buzerovat? Vrazi a zloději jsou už pochytaný? Fakt? Tohle dost vypovídá o stavu policie a hlavně o tom, na co skutečně policie má koule. Na zadržení slečny s jointem," píše další.

"Tak městská OPĚT nezklamala.Léčit si svou sexuální frustraci a nemocný ego na holce s jointem? Zoufalej pokus o výkřik do tmy ala " Pomáháme a chráníme".Stát tam parta olašskejch cikánů s napudrovaným nosem vod kokainu,tak je městská rázem slepá hluchá. A ze děvče odmítlo ukázat doklady? V pořádku.Kašpar v uniformě ještě zdaleka neznamená,ze musí zákonitě dostat můj respekt.Ten si totiž musí policie ZASLOUŽIT. A to NIKOLI uniformou, NÝBRŽ PROFESIONALITOU A SVÝMI SCHOPNOSTMI....což ovšem NIKDY NEBYL,NENÍ a nejspíš NIKDY ANI NEBUDE případ městské," přidala se jiná diskutující.

Našli se ale i tací, kteří se policistů zastali. "Děláte dobře...  Sice to není nebezpečné ale podle zákonu ano takže pohoda. Těch kreténů tady si nevšímejte," napsal jeden z diskutujících. Jiní se místo slov zaměřili na vlastní tvořivost a internet tak plní náborové plakáty policie se slogany jako "I ty si můžeš zatknout dívku s jointem".

Témata:  Policie ČR drogy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy