reklama

Přesto v mnoha lyžařských střediscích zůstávají na svazích desítky centimetrů sněhu a lákají lyžaře. Vyplývá to z vyjádření provozovatelů skiareálů pro ČTK.

Hlavní střediska Krkonoš a Orlických hor podle vlekařů stále nabízejí velmi dobré podmínky k lyžování. Na sjezdovkách leží až metr sněhu, který v kombinaci se slunečným víkendovým počasím přilákal tisíce lyžařů. Například ve SkiResortu Černá hora - Pec, který zahrnuje pět středisek, o víkendu lyžovalo kolem 8000 lidí.

Třeba v Říčkách v Orlických horách vlekaři předpokládají, že zůstanou v provozu do neděle 2. dubna. Příští týden se bude lyžovat i v Harrachově nebo Rokytnici nad Jizerou, kdežto v největším areálu Jizerských hor - na Tanvaldském Špičáku - se dnes vleky rozjely naposledy. Poslední víkend sezony za sebou má i liberecký Ještěd.

Beskydské středisko v Bílé na Frýdecko-Místecku plánuje ukončení provozu na středu. Na sjezdovkách už není souvislá vrstva sněhu a navíc se má ještě oteplovat, řekl ČTK provozovatel areálu Jaroslav Vrzgula.