Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud bude řešit žalobu Mironetu na stát o 626 milionů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Žalobu firmy Mironet na stát kvůli odškodnění 626 milionů korun za policejní zátah z roku 2000 musí znovu projednat Obvodní soud pro Prahu 2.

Odvolací soud dnes zrušil verdikt obvodního soudu, podle kterého byl nárok firmy promlčený. Mironet, který se zabývá prodejem počítačů a další elektroniky, to oznámil v tiskové zprávě. Podle firmy by i s úroky odškodnění přesáhlo jednu miliardu korun.

Obvodní soud podle serveru IHNED.cz argumentoval tím, že majitel firmy Robert Novotný podal žalobu pozdě - až v roce 2011. Novotný tvrdí, že dříve žalobu podat nemohl, protože škodu mohl vypočítat až podle srovnání účetních závěrek firmy s ekonomickými výsledky konkurenčních podniků.

"S výrokem o promlčení se rozhodně neztotožňujeme," uvedla podle serveru soudkyně odvolacího Městského soudu v Praze Eva Škultétyová. Podle ní nárok na odškodnění Novotný má a pochybení státu již dříve soudy pravomocně potvrdily, píše IHNED.cz.

Policie v roce 2000 v sídle Mironetu kvůli údajnému nelegálnímu kopírování programů Microsoftu zabavila veškeré firemní počítače, servery a všechna data. Dvouleté vyšetřování ale žádnou trestnou činnost neprokázalo.

Témata:  soudy Mironet

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy